New education platform

In April 2016 the Investor Education Centre launched an independent and impartial financial education platform, The Chin Family. Our aim is to make learning about finances simpler, more straightforward and enjoyable for everyone in Hong Kong. The information and tools previously on the IEC website are now available on The Chin Family website.


全新教育平台

於2016年4月,投資者教育中心推出中立持平的金融理財教育平台錢家有道,以簡單易明、生動有趣的手法為香港市民提供金融理財教育資訊。投資者教育中心原有的教育資訊及工具現已在錢家有道之新網站提供。


EN  ·   · 

投資者教育中心公布新任總經理

2014年6月23日


投資者教育中心今天公布李博衛先生爲本中心的新任總經理,任期由2014年6月23日起生效。在擔任現職前,李博衛先生曾在新西蘭金融知識和退休收入委員會(Commission for Financial Literacy and Retirement Income, New Zealand – CFLRI) 擔任執行董事。該委員會領導及統籌新西蘭的全國金融理財知識和能力策略,並提供免費、獨立及公正的財務資訊和資源,以改善新西蘭國民的財務狀況。


投資者教育中心主席鄭國漢教授表示﹕「我非常高興李博衛先生加入投資者教育中心,他在金融理財教育方面擁有廣泛的專業知識及豐富的國際經驗。我期待與李博衛先生及其團隊緊密合作,進一步實踐本中心的目標,以提升市民的金融理財知識和能力。」


李博衛先生稱: 「我十分期待與鄭教授以及主要持份者合作,以協助市民更能掌握作出有根據的財務決定能力,並加強投資者教育中心成為匯聚金融理財教育的綜合平台。」


圖片及圖片說明: